BISKUT SARANG SEMUT
Bahan-bahan:- 1 cawan marjerin
- 1 1/2 cawan gula halus
- 1 1/2 cawan tepung gandum (diayak)
- 1 1/2 cawan tepung kastard (diayak)
- 1 biji telur
- 1 sudu teh esen vanila
Bahan Hiasan:
- Coklat rice
- Paper cup (saiz kecil)
Cara Membuat:
- Masukkan marjerin dan gula dan pukul sehingga kembang.
- Masukkan telur dan esen vanila dan pukul lagi.
- Masukkan tepung yang telah diayak, gaul dan uli menjadi doh dan sejukkan selama 15 minit.
- Parutkan adunan dengan pemarut ke dalam mangkuk kecil dan sudukan ke dalam papercup.
- Taburkan coklat rice sebagai hiasan.
- Bakar dalam ketuhar pada suhu 150 darjah celcius selama 15 minit atau sampai masak.
No comments:
Post a Comment