FIND ME HERE!!

BISKUT SARANG SEMUT

BISKUT SARANG SEMUT

Bahan-bahan:

  • 1 cawan marjerin
  • 1 1/2 cawan gula halus
  • 1 1/2 cawan tepung gandum (diayak)
  • 1 1/2 cawan tepung kastard (diayak)
  • 1 biji telur
  • 1 sudu teh esen vanila
Bahan Hiasan:
  • Coklat rice
  • Paper cup (saiz kecil)
Cara Membuat:
  1. Masukkan marjerin dan gula dan pukul sehingga kembang.
  2. Masukkan telur dan esen vanila dan pukul lagi.
  3. Masukkan tepung yang telah diayak, gaul dan uli menjadi doh dan sejukkan selama 15 minit.
  4. Parutkan adunan dengan pemarut ke dalam mangkuk kecil dan sudukan ke dalam papercup.
  5. Taburkan coklat rice sebagai hiasan.
  6. Bakar dalam ketuhar pada suhu 150 darjah celcius selama 15 minit atau sampai masak.

No comments:

Post a Comment