FIND ME HERE!!

RESIPI BISKUT SEMPERIT

Bahan-bahan:

  • 250gm marjerin
  • 1 1/2 cawan gula halus
  • 1 biji kuning telur
  • 1 sudu kecil esen vanila
  • 1/2 cawan tepung sagu
  • 1/2 cawan tepung kastard
  • 3 cawan tepung gandum
Cara Membuat:
  1. Pukul marjerin dan gula hingga kembang.
  2. Kemudian, masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul sebati.
  3. Masukkan semua jenis tepung.
  4. Uli dan jadikan doh.
  5. Boleh diterap menggunnakan acuan semperit hingga habis.
  6. Akhir sekali, bolehlah dibakar pada suhu 170-180 darjah celcius selama 10-15 minit.
  7. Setelah siap, boleh disimpan dalam bekas kedap udara.

No comments:

Post a Comment