Bahan-Bahan:
- 1 cawan tepung beras
- 1/2 cawan tepung jagung
- 1/2 cawan tepung gandum
- 1 kotak santan pekat (200ml)
- 3 cawan air
- 1 sudu kecil garam
- 1 cawan gula
- pewarna merah
Cara Membuat:
- Kisar semua tepung beras, tepung jagung, tepung gandum, santan, air, garam dan gula.
- Kemudian, asingkan 2bahagian, satu putih dan satu lagi ditambah pewarna merah.
- Sediakan pengukus dan sapu loyang dengan sedikit minyak,
- Masukkan adunan secara berselang-seli. Masukkan lapisan putih dan kukus selama 3 minit.
- Kemudian, masukkan lapisan merah dan biarkan selama 3 minit dan seterusnya sehingga habis adunan.
- Untuk lapisan terakhir, biarkan lebih kurang 5 minit, biarkan sejuk dan sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment