RESIPI KEK MARBLE MOIST
Bahan-Bahan:
* 1 cwn mentega/marjerin
* 3 biji telur
* 3/4 cwn gula kastor
* 1 1/2 cawan tepung gandum -ayak
* 1 sb baking powder -ayak
* 1 sk esen vanila
* 3 sb susu pekat manis
* 2 sb serbuk koko
Cara Memasak:
1. Pukul mentega, telur dan gula anggaran 10 minit atau hingga kembang.
2. Masukkan esen vanila serta bancuhan tepung gandum, susu dan baking powder. Gaul rata.
3.Adunan dibahagi 2 bahagian iaitu warna asal dan campuran koko.
4. Loyang disapu marjerin atau lapisan kertas minyak.
5. Masukkan adunan satu lapisan asal dan kemudian koko dan ulang proses hingga adunan habis dan tidak perlu ratakan untuk menghasilkan corak pada kek.
6. Ambil lidi dan lorekkan bahagian atas adunan mengikut citarasa.
7. Bakar pada suhu 170oc selama 45 minit atau sehingga masak.
8. Biarkan sejuk sebentar dan sedia dihidang.
No comments:
Post a Comment